Bio

foto's: Tamara Will

Loes Reiling (1990) is een jonge componiste en dirigente. Ze schrijft voor de meest uiteenlopende bezettingen, maar richt zich in bijzonder op HaFa-muziek en kamermuziek. Ook maakt ze vaak muziek bij theatervoorstellingen en andere kunstvormen

Ze is onder andere componiste en muzikaal leider bij het EELT theatercollectief.

 

Op achtjarige leeftijd is Loes begonnen met slagwerk spelen en is vervolgens klassiek slagwerk gaan studeren op het conservatorium in Tilburg. In 2011 begon ze met componeren, waarvoor ze inmiddels haar bachelordiploma gehaald heeft. Op dit moment studeert ze voor haar Master of Music diploma in Tilburg, waar ze lessen volgt bij onder andere Rob Goorhuis, Jacob TV en Chris Derikx.

 

Loes' muziek werd gespeeld op het Grachtenfestival 2017, Theaterfestival Boulevard, Festival Mundial, Muziek op de Dommel en in verschillende theaters en andere podia in Nederland. Ook internationaal is haar muziek te horen, zoals op het ClarinetFest 2018 in Oostende.

 

Naast haar passie voor componeren, dirigeert ze sinds 2008 verschillende ensembles met uiteenlopende bezettingen. In 2010 haalde ze haar instructeursdiploma slagwerk bij KREATO in Thorn. Inmiddels studeert ze voor een dubbele Master of Music in zowel Compostie als HAFA-directie. Haar directielessen volgt ze vooral bij Chris Derikx. Momenteel dirigeert ze Bloe Noots in Sterksel, de fanfare St. Cecilia Maashees, en de muziekvereniging Apollo in Geertruidenberg.